SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa.
UWAGI W zależności od posiadanej kuchenki mikrofalowej, jeśli duża ilość ziaren nie popękała, następną torebkę podgrzewaj kilka sekund dłużej. Ostożnie: produkt jest gorący, otwieraj torebkę ostrożnie ciągnąc po przekątnej za rogi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2011 kJ/482 kcal Tłuszcz: 25,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,48 g; Węglowodany: 48,7 g; w tym cukry: 0,47 g; Błonnik: 12,5 g Białko: 8,4 g; Sól: 0,785 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.