SKŁADNIKI Pełnoziarnista kasza manna z PSZENICY samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 3-5 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal Tłuszcz: 3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9 g Białko: 15 g Sól: 0,003 g
INFORMACJA ALERGENNA Na tej samej lini produkcyjnej wytwarza się produkty z: żyta, owsa, PSZENICY ORKISZ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.