OPIS Produkt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać znaturalnie występującej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień. Suszone w temperaturze poniżej42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal; Tłuszcz: 2,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 3,0 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 34 g; Białko: 17 g; Sól: 12,4g