OPIS Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1236 kJ / 294 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 37 g w tym cukry - 1,8 g Błonnik - 25 g Białko - 21 g Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.