?SKŁADNIKI SOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS Ekologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1478 kJ / 352 kcal Tłuszcz - 7,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g Węglowodany - 14 g w tym cukry - 7,7 g Błonnik - 14 g Białko - 50 g Sól - 0,03 g